Alwy Roelofs
Alwy Roelofs

Alwy Roelofs

Alwy Roelofs, sinds 2009 penningmeester van de Stichting Kinderen van Uganda.

In 2006 ben ik, samen met mijn gezin (vrouw, 2 dochters) 5 weken op reis geweest naar Tanzania in Afrika. Tanzania ligt ten oosten van Uganda en heeft een vergelijkbare natuur en cultuur. “Polepole ” is tijdens die reis onze slogan geweest en dat gaf gelijk de gemoedelijkheid van de Tanzanianen aan. Een onvergetelijke reis die maakte dat we gelijk verliefd werden op het continent. Vandaaruit naar vrijwilliger bij KvU en later het Bestuur is dan een kleine stap.

Ik ga gemakkelijk om met cijfers dus het penningmeesterschap lag voor de hand. Binnen het Bestuur ben ik vaak een dwarsligger. Er zijn ontzettend veel ideeën, projectaanvragen en ontwikkelkansen in Uganda, maar ze moeten natuurlijk wel gefinancierd worden.

Ik woon in Deventer in de heel fijne wijk Voorstad Oost (waar ook het stadion van Go Ahead Eagles ligt) en ben ook betrokken op mijn eigen woonomgeving. Op dit moment zet ik me in als een van de 4 wijkomroepers. We gaan sinds begin maart 2016 regelmatig de wijk door om activiteiten, nieuwtjes en aankondigingen om te roepen. Het is een soort facebook op de fiets. Heel leuk om te doen met veel ontmoetingen. Verder geef ik fietsles aan volwassenen en ben ik betrokken bij de Ambassade van Vrede in Deventer.

Binnen het Bestuur van KvU doe ik de financiële zaken en het beheer van onze opslagruimte. Ik neem, namens KvU, deel in het samenwerkingsverband Connect to Uganda. Daarin hebben KvU, Up4s (een andere Uganda-organisatie in Deventer), het AOC Twello, het Windesheim Honours College uit Zwolle, Rabobank Salland en de Gemeente Deventer zich verbonden aan het district Bukomansimbi in Uganda. Daar spelen ook veel van onze projecten.

Ik geniet van de ontwikkelingen in Uganda waar we hebben kunnen bijdragen aan activering van een hele gemeenschap. Langzamerhand ontdekken mensen, kinderen, de mogelijkheden van landbouw als serieuze inkomstenbron en zet men zich daar volledig voor in. Sinds 3 jaar gaan alle projectaanvragen vergezeld van een begroting waarin ook het eigen sponsoraandeel vanuit Uganda wordt aangegeven. En dat is voor een penningmeester natuurlijk ook mooi om te zien.

Ik ben blij met onze doneerknop op de website waardoor mensen gemakkelijk kunnen steunen. Sinds kort kan dat zelfs automatisch met een vast bedrag per maand. Voor ons gemakkelijk maar ook voor u gemakkelijk (probeer het maar eens!)

Ik hou van hardlopen (2 x per week en af een toe een georganiseerde loop), doe aan Tai Chi en ga regelmatig met mijn vrouw een dagje op pad om een stad of streek te ontdekken. Vaak gaan we dan geocachen om de mooiste plekjes te vinden. Ook de puzzels die je daarbij vaak moet oplossen fascineren me.

Uganda heb ik -tot nu toe- twee keer bezocht. Ik verheug me al op een toekomstig bezoek om de enthousiaste mensen te ontmoeten en de prachtige resultaten die door hen bereikt worden te zien.

Ik doe er verslag van; u zult het lezen.