Kinderen van Uganda
Maleku school

Maleku school

De Malekuschool kwam in het nieuws doordat op 18 april tijdens een hevige storm een deel van de school instortte. Een blok van drie klaslokalen en de lerarenkamer werd weggevaagd. Hier leest u wat meer over de school en haar geschiedenis.

De Malekuschool staat in het hart van Kibinge nabij het community house. De school werd gesticht door de Church of Uganda. Het blok dat instortte bestond uit gemetselde muren met een houtendakconstructie en een dak van golfplaten. Het gebouw werd in 1936 gerealiseerd en was dus 80 jaar oud. In totaal krijgen 800 kinderen les op deze school, waarvan 240 in het ingestorte deel. De 14 leraren geven samen les aan alle kinderen.

Bij de Malekuschool is ook een schoolgarden aangelegd. De kinderen krijgen nu tijdelijk les in het Community House. Een prima tijdelijke oplossing, maar nu kan deze ruimte niet voor de rest van de gemeenschap worden gebruikt. Een nieuw gebouw is dus dringend nodig. Verzekering tegen het natuurgeweld of een beroep doen op de overheid is in Uganda niet aan de orde. Men staat er dus zelf voor. Door snel een plan voor wederopbouw te maken en zelf geld bijeen te brengen, is een goede start gemaakt. Met hulp van donateurs uit Nederland, Engeland en de Verenigde Staten hoopt KvU voor 1 juli 2016 de rest van de benodigde middelen bijeen te brengen.

IMG_3183IMG_3455