Vlier goes Uganda
Vlier goes Uganda

Vlier goes Uganda

Vlier goes Uganda

vlier goed uganda 2017

Graag stellen we jullie voor aan onze nieuwe ambassadeurs van Het Vlier. Dit is de bovenbouw van het Etty Hillesum Lyceum voor havo, atheneum en gymnasium in Deventer. Dit is de school waar KvU mee samenwerkt en waarmee de KvU-projecten Kasozi school en Kijabwemi school worden ondersteund. Na een selectieproces zijn vanuit 49 aanmeldingen deze 18 geluksvogels gekozen. Zij zullen zich het komende jaar actief inzetten voor het project ‘’Vlier goes Uganda’’. De eerste paar weken hebben zij enthousiast gebrainstormd over mogelijke acties. Wat dacht u van een colorrun, sponsordiner, ‘wedden op koeien die poepen’, een musical voor ouderen of een popoptreden? Dit en nog veel meer staat op stapel.

Waar sparen de leerlingen dan voor? Samen met de Kijjabwemi middelbare school in Masaka, zijn we bezig met het oprichten van een schoolfonds. Veel kinderen stoppen tijdens de middelbare school met hun studie omdat hun ouders of verzorgers het schoolgeld niet meer kunnen betalen. Voor deze kinderen richten wij in samenwerking met Stichting Kinderen van Uganda en onze Ugandese partners een fonds op. Daarnaast wil de school graag een laboratorium inrichten voor scheikunde, biologie en natuurkunde. Engelse boeken, ICT en sport- en spelmaterialen zijn welkom.

De lagere school, de Kasozi-school, wil graag een omheining om het schoolterrein. Daarnaast hebben zij gevraagd naar teacher training, met name op het gebied van taal en rekenen. De school heeft nagenoeg geen lesmateriaal, dus daar gaan we ook voor sparen. Daarbij wil deze school drama en muziek gaan geven. Daartoe willen zij graag muziekinstrumenten en kostuums. De volleybalnetten die we meegenomen hebben, worden fanatiek gebruikt. Nu willen ze graag verstelbare palen erbij om het gebruik ervan te vergemakkelijken. En natuurlijk is er onderhoud nodig voor de speeltuin die we de vorige keer hebben aangelegd.

Het Vlier zet zich ook in voor de Deventer Stichting Bulungi, van onze oud-leerling Renate Sluiseman. In Kampala vangt deze stichting gehandicapte kinderen op. Zij zijn verhuisd van Jinja naar de hoofdstad. Het nieuwe tehuis moet nog ingericht worden. Wij willen hen dit jaar ondersteunen met de aanschaf van een kraaiennest: een schommel waar de kinderen in kunnen liggen.

Weraba!

Brian Saal, Anke Hamstra, Gré Leffers