Succesvolle workshops geïntegreerde landbouw
Succesvolle workshops geïntegreerde landbouw

Succesvolle workshops geïntegreerde landbouw

In de afgelopen periode zijn er in Kibinge workshops gegeven aan lokale boeren om het belang van geïntegreerde landbouw te leren kennen. Bij geïntegreerde landbouw wordt de teelt van gewassen gecombineerd met het houden van dieren.

In de bijeenkomsten leerden de deelnemers hoe ze verschillende dieren kunnen verzorgen, huisvesten en voeren.

Ze leerden hoe ze het dierlijk afvalmateriaal kunnen omzetten in organische meststoffen om deze weer kunnen gebruiken bij de verschillende gewassen.

De deelnemers leerden ook, hoe ze gebruik kunnen maken van nieuwe alternatieve voeders zoals bananen en multifunctionele knolgewassen. De bladeren van deze gewassen worden als voer gebruikt voor o.a. varkens, konijnen en koeien. De overige delen van de plant kunnen als voedsel dienen voor mensen.

Elke deelnemende boer kreeg na de training, zaailingen mee naar huis, om mee te experimenteren.