Kinderen van Uganda
Kom in actie

Kom in actie

[cmsms_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text animation_delay=”0″]

De initiatieven van de Ugandese partners verdienen ondersteuning, financieel en in kennis.

Daarom brengt KvU hun plannen onder de aandacht in Nederland en voert acties. Het is prachtig dat mensen zich voor KvU willen inzetten door zelf acties te voeren. Denk maar aan sponsorlopen, een wereldrestaurant, verkoopmarkt, toekenning van gelden voor een project door Wereldwinkels, jaarlijkse donaties van een kerk, opbrengsten van benefietconcerten, enzovoort. Wij willen graag kennis hierover delen, informatie geven en meehelpen.

Wij zijn trotse partner van de Brink tot Brinkloop waaraan wij al vele jaren als goed doel verbonden zijn. Elk jaar vindt deze loop plaats, de zondag na Kerstmis. Voor volwassenen is de loop exact 10 kilometer van de Brink in Deventer naar de Brink in Bathmen. De kinderen rennen in Bathmen een rondje van 1 kilometer.

Wij zijn bijzonder blij met de meerjarige samenwerking met Etty goes Uganda van het Etty Hillesum Lyceum, locatie het Vlier (HAVO/VWO) in Deventer. Deze school ondersteunt de Kasozi school in Jinja en de Kijabwemischool in Masaka en tal van andere activiteiten.

KvU maakt onderdeel uit van Platform Uganda, het samenwerkingsverband van diverse Deventer organisaties uit het onderwijs, de overheid, sport en maatschappelijke organisaties. In deze samenwerking worden activiteiten ontwikkeld in Bukomansimbi en Kibinge, zoals aanleg van school farms en het bevorderen van associaties.

 

 

[/cmsms_text][/cmsms_column][/cmsms_row]

Ambassadeurs van Etty goes Uganda tijdens hun bezoek in 2017 aan Uganda