Kinderen van Uganda
Water

Water

[cmsms_row][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text]

Heerlijk Helder……. Healthy¬†Water

Goed schoon drinkwater is nog steeds een groot probleem in Kibinge. Kinderen worden er met jerrycans op uitgestuurd om water uit waterbronnen of het moeras te halen. Zwaar werk en lang lopen. Deze korte video geeft een goed beeld.

De overheid heeft in het verleden waterpompen aangebracht in de buurt van de twaalf samenwerkende scholen. Maar de pompen raakten kapot en geld om ze te repareren ontbrak. De overheid is bereid de pompen aan de dorpsgemeenschappen over te dragen als deze zelf zorgen voor waterbesturen. Deze vragen een geringe bijdrage voor het gebruik van water en daarmee kunnen zij voorzien in het onderhoud.

Inmiddels zijn er vier pompen gerepareerd en kunnen de nabijgelegen scholen daarvan gebruik maken. Voor drinkwater, voor verbetering van de hygiene en voor de school gardens. De vier waterbesturen zijn gekozen en aan de slag. Nu zijn de overige acht pompen aan de beurt.

Naast waterpompen richt het waterproject zich ook op waterharvest: het opvangen van regenwater en op het beter vasthouden van regenwater op het land.

Met het geld dat is opgehaald bij de Brink tot Brinkloop voor onze actie ‘heerlijk helder……water’ zijn in Kibinge twee waterpompen gerepareerd: de pompen in Kasota en Kiyooka repareren. Deze waterpompen geven nu weer schoon drinkwater aan drie scholen en de gemeenschappen.

[layerslider id=”4″]