Kinderen van Uganda
Kunst

Kunst

[cmsms_row][cmsms_column data_width=”1/1″][cmsms_text]

Let Art Talk: Fred Mutebi

Fred Mutebi is een houtdrukkunstenaar uit Uganda. Naast prachtige kunstwerken zet hij zich sterk in voor zijn land via zijn stichting Let Art Talk. Kinderen van Uganda ondersteunt de bijzondere projecten van Fred Mutebi in Uganda.

Zo geeft Fred Mutebi workshops aan getraumatiseerde ex-kindsoldaten en kinderen die besmet zijn met het HIV-virus. Daarmee biedt hij deze zeer kwetsbare kinderen kracht en hoop voor een betere toekomst. Ook is hij actief om volwassenen en kinderen bewust te maken van klimaatverandering en het belang om zorgvuldig om te gaan met de natuur. In zijn atelier coacht hij jonge Ugandese kunstenaars om de Afrikaanse kunst en cultuur te behouden.

Fred Mutebi komt met enige regelmaat op uitnodiging van KvU  naar Nederland om workshops en gastcolleges te geven bij bedrijven, op scholen, kerken en om samen te werken met Nederlandse kunstenaars.

Een groot aantal van de werken van de Ugandese houtdrukkunstenaar Fred Mutebi is in Nederland onder beheer bij Kinderen van Uganda. U treft hier een overzicht daarvan aan. De werken zijn te koop, maar ook geschikt voor een (kleurrijke) expositie. We maken daar graag afspraken over met u.

In de webshop kunt u werken van Fred Mutebi kopen en ook kunstkaarten waarop het werk van Fred Mutebi staat afgebeeld.

[/cmsms_text][/cmsms_column][/cmsms_row]

MUZIEK EN DANS

Muziek en dans spelen een grote rol in het leven van kinderen in Uganda. Iedere school heeft wel een drum om optredens van schoolkinderen te begeleiden. Het is een belangrijke vorm van expressie. Ontvangsten van gasten worden op de scholen vaak aangegrepen voor een optreden. KvU zet zich in om op alle scholen muziek en dans te ondersteunen met nieuwe muziekinstrumenten. In Kibinge wordt gewerkt aan een regionale zang- en dansgroep voor optredens in o.a. het Community House.