Coffee and Care
Coffee and Care

Coffee and Care

Graag laten we jullie kennismaken met één van onze partners: Coffee and Care uit Holten.

‘Coffee and Care’ is een koffiebedrijf met een mobiele koffiebar waar Merel en Ellen met passie goede koffie’s maken met een sociaal randje.
Merel en Ellen vertellen daarover: “Coffee and Care is ontstaan vanuit de passie voor horeca en ondernemen. Horeca zit ons in het bloed en al vanaf 2006 zijn wij perfect op elkaar ingespeeld doordat we zijn ‘opgegroeid’ bij hetzelfde bedrijf. Elke keer dat wij mogen samenwerken is weer een feestje!
Met een grote onderliggende passie voor koffie ontstond het idee om samen een onderneming te starten. Een mobiele koffiebar, dat leek ons wel wat. Van hot naar her met slechts één doel: mensen blij maken met (h)eerlijk verse koffie op een door hun gekozen locatie! Op deze manier blijven we flexibel en schenken we overal met veel plezier onze koffie. Of het nu om een evenement gaat of bedrijfsfeest, open dag, bruiloft of braderie; we passen ons aan aan de gelegenheid.
Maar we wilden meer! Wij zijn twee pittige jonge dames met een groot hart. Ons hart wilden we dan ook laten spreken, méér doen dan alleen koffie verkopen. Met deze gedachte hebben we iets toegevoegd aan ons concept. Met onze koffie steunen wij namelijk Stichting Kinderen van Uganda. Per kilo koffie doneren wij een vast bedrag dat via deze stichting direct bij het project aankomt.”
Coffee and Care ondersteunt ons gloednieuwe project “Young Farmers”: er zijn ondertussen honderden jongeren getraind in agrarische vaardigheden via voorgaande projecten. Veel van hen zijn gestart met een eigen (klein) agrarisch bedrijf. Deze bedrijven staan echter onder druk door diverse crisisfactoren.
Om de getrainde ondernemers te helpen hun toekomst verder op te bouwen en hun vaardigheden te behouden zijn in Uganda (kleine) teams gevormd van jongeren die hun diensten aanbieden aan gevestigde boeren met meer grond dan ze kunnen bewerken. De boer heeft hierdoor een hogere productie, en de getrainde ondernemer meer inkomen, een win-win situatie dus.
Met het Young Farmers-project sponsort Coffee and Care teams voor gereedschap en verdere ondersteuning om aan de slag te kunnen in de wijde omgeving van Kibinge. 
Wij zijn als stichting natuurlijk ontzettend blij met dit hartverwarmende initiatief. Het is erg mooi dat Merel en Ellen het genieten van een kop koffie hier verbinden met het welzijn en de toekomstmogelijkheden van kinderen in Uganda. Via hun website https://coffeeandcare.nl/ kunt u zien wat zij kunnen betekenen voor uw feestje, bedrijf of evenement.