Nieuw project: Young Farmers
Nieuw project: Young Farmers

Nieuw project: Young Farmers

Steeds vaker vertrekken jongeren uit Kibinge om elders op zoek te gaan naar werk. Maar vaak vinden zij geen werk en dan is de kans groot dat zij crimineel gedrag gaan vertonen om te kunnen overleven. Om hen in Kibinge te houden is KvU gestart met een nieuw project: Young Farmers.
In elk van de 32 dorpen in de subcounty, zullen 10 jongeren (5 meisjes en 5 jongens) geselecteerd en opgeleid gaan worden in landbouwkundig vaardigheden. In hun dorp kunnen zij dan helpen met allerlei klussen op gebied van de landbouw. Zij kunnen hun opgedane kennis overbrengen en kunnen dorpsgenoten helpen met het werk op het land en in de groentetuinen. Het project werkt tweeledig, jongeren krijgen meer landbouwkundige kennis en blijven meer gebonden aan de agrarische regio Kibinge en boeren in de buurt krijgen hulp en eventueel meer kennis over hun landbouwgewassen. 
De eerste 30 jongeren zijn inmiddels aan het werk en er zijn al 20 klussen uitgevoerd op boerderijen. 
Kinderen van Uganda zoekt nog sponsoren om dit project verder uit te bereiden naar de andere dorpen.

Young farmers aan het werk voor de community