Even voorstellen
Even voorstellen

Even voorstellen

Hallo. Ik ben Monique Huisman en kijk vanaf december mee bij het bestuur van Kinderen van Uganda.
Ik ben een geboren en getogen Deventernaar en ben na mijn middelbare school zelfs in Deventer blijven studeren. Ik heb in de jaren tachtig Tropische Plantenteelt gestudeerd aan de Internationale Hogeschool Larenstein. In deze periode waren wij gastgezin voor de internationale studenten, die voor hun studie een jaar in Deventer kwamen wonen en studeren. Gastgezinnen en studenten ontmoetten elkaar geregeld op activiteiten en feestjes. In die periode werd mijn interesse voor Uganda reeds gewekt omdat wij in ons gezin, meerdere malen een Ugandese student als gast mochten ontvangen. Tot op de dag van vandaag hebben wij met vele van deze studenten nog steeds contact.
Voor de tropenstage, tijdens mijn studie, reisde ik in 1988 voor het eerst naar Afrika en maakte ik kennis met dit bijzondere continent. Ik ging naar Zambia en verbleef gedurende een jaar op een commerciële tabaksboerderij en reisde met mijn vriend, nu mijn man, ruim een maand door Zambia, Malawi en Zimbabwe.

Ik werk sinds 1999 op een middelbare school in Deventer, als praktijk instructeur biologie en kwam  via mijn werk in contact met KvU omdat ik in 2016 begeleider werd bij het project Etty goes Uganda. Voor dit project reisden we in 2017 en 2019, na een voorbereidingsperiode van 1,5 jaar, met een groep van 18 leerlingen naar Uganda. Kinderen van Uganda is één van de vaste partners waar het project Etty goes Uganda mee samenwerkt. Tijdens de reis naar Uganda brachten we een bezoek aan de twee partnerscholen (een basisschool in de buurt van Jinja en een middelbareschool in Masaka) waar het Etty goes Uganda project een langdurige samenwerking mee is aangegaan. Ook ontmoetten we Stephen Kamya die de coördinator is voor KvU in Uganda.

In 2019 hebben we tijdens onze reis een bezoek gebracht aan het Health center in Buyoga en de Vocational Training center en de  demonstration farm in Kibinge. Het was goed te zien dat KvU in deze regio er toe doet en dat het geld dat in Nederland opgehaald wordt zeer goed besteed wordt.
Graag wil ik me vanaf nu als bestuurslid inzetten voor Kinderen van Uganda en probeer ik mijn kennis en ervaring te gebruiken om kinderen in Uganda op weg te helpen naar een stukje beter leven.

Monique in Uganda februari 2019